Dr. Nolfi
Kirstine
Nolfi werd in 1881 in Denemarken geboren. Gedurende haar twaalfjarige
opleiding als arts werkte zij in diverse ziekenhuizen. Al die jaren
maakte zij gebruik van het ziekenhuisvoedsel. Zij leed aan darmverstopping,
slechte spijsvertering en een maagkwaal. In 1941 ontdekte zij een groot
gezwel in haar rechterborst, dat vergroeid was met de huid, zoals dit
alleen bij kanker het geval is. Haar arts Dr. Hindhede ontraadde haar
een biopsie te laten doen. Hierdoor zou de bloedstroom worden geactiveerd
en kunnen metastasen ontstaan. Onder invloed van de toen bekende Zwitserse
arts Dr. Bircher Benner uit Zürich, besloot zij haar voedingspatroon
aan te passen. Al jaren at zij vegetarisch maar nu koos zij voor een
voedingspatroon dat uit rauwe, onbewerkte voeding bestond. Ondanks dat
haar directe collega's voorstelden om een biopsie, een operatie en bestraling
toe te passen, koos zij voor een natuurlijke therapie en 100% levend
voedsel.
Zij vertrok naar het eiland Kattegat, nam veel zonnebaden, sliep buiten
en at 100% levend voedsel. De tumor verdween, slechts littekenweefsel
bleef achter. De verklaring hiervoor is dat de kankercellen bijeengehouden
worden door het bindweefsel, dat gezond weefsel is en daarom niet verdwijnt,
maar wel een blijvend litteken vormt. Als zij bewerkte voeding at, kreeg
zij weer pijn aan het weefsel en raakte vermoeid. Om die reden koos
zij dan ook weer voor 100% levend voedsel. Later ging zij mensen bij
haar thuis behandelen met deze therapie.
Kritiek
Haar eigen collega-artsen waren het niet eens met deze natuurlijke therapie
en besloten om Kirstine Nolfi uit haar ambt te zetten. Maar zij liet
zich niet afbrengen van haar zelf opgedane ervaringen. Zij besloot anderen
te helpen volgens haar eigen inzichten en richtte een maatschap op.
Humlegaarden
Na haar genezing introduceerde zij het levend voedsel in het door haar
opgerichte sanatorium 'Humlegaarden', waar zij als chef-arts functioneerde.
Vele duizenden mensen behandelde zij met het levend voedsel en natuurlijke
therapieën zoals zonnebaden, slapen in de buitenlucht, voldoende
beweging en ontspanning. Zij koos deze therapie ter voorkoming van kanker
en andere degeneratieve ziekten. Knoflook was volgens haar het beste
medicijn, vanwege de stof allicine. Deze heeft een anti-bacterieel effekt.
Literatuur
Haar ervaringen en die van anderen heeft zij beschreven in haar boek
Levende fode. In 1950 is haar boek vertaald in het Nederlands. De titel
is Levend voedsel. Op internet bestaat soms nog de mogelijkheid om het
boek te bestellen.
Mensen die zich geinspireerd voelen door het verhaal van Dr. Kirstine
Nolfi, raad ik aan een deskundige te raadplegen voor ondersteuning en
informatie en altijd overleg te plegen met de behandelende arts.
===========================================
Een tekst uit het boekje van Kirstine Nolfi: Raw food treatment of cancer
Een baby kan slecht gevoed zijn door het onzuivere bloed van de moeder, vanwege ongezonde voeding of door voedselintolerantie tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat de baby al minder gezond ter wereld komt. Na de geboorte kan de conditie slechter zijn, omdat de moedermelk niet geschikt is. De kinderen die nu geboren worden in deze wereld, worden vaak zwak geboren. Wat zijn daarvan de consequenties?
Daarom...hoe vroeger we beginnen met levend voedsel te eten, des te eerder hebben we een beter resultaat. De kinderen zijn onderdeel van de natuur. De ouders hebben het contact met de natuur verloren.
Als de moeder alleen levend voedsel eet, zal de productie van moedermelk toenemen. Er zal meer vitaliteit zijn. Al snel zal de moeder fruit- en groentehapjes aan de baby geven. Een goed advies: eet nooit fruit en groenten samen in één maaltijd! De vrouwen die levend voedsel eten tijdens de zwangerschap, voelen zich goed, de bevalling verloopt snel. Het kind dat geboren wordt, is gezond en sterk. Het levend voedsel produceert gezonde moedermelk gedurende het eerste jaar, door het eten van levend voedsel.
Een wonder van levend voedsel
Een jong echtpaar, pas getrouwd, had gedurende drie jaar 100% levend voedsel gegeten. Wanneer de vrouw deze natuurlijke en rauwe voeding eet, stopt de menstruatie, omdat de reiniging niet meer nodig is. De jonge getrouwde vrouw kreeg pas drie maanden vóór de bevalling door dat zij zwanger was. Zij was voldoende aangekomen, maar dacht niet aan een zwangerschap. De bevalling verliep in één uur, zonder verdoving en bijna zonder pijn. Het kind was als de moeder: slank, klein, zonder al te mager en klein te zijn. Het had een goed gewicht, net als de moeder.
De moeder had voldoende melk, de baby was verzadigd. De ontlasting was goed en regelmatig. Het kind huilde niet, alleen wanneer het honger had omdat de maaltijd niet op de juiste tijd werd gegeven. Toen het kind zes maanden was, kwam de moeder bij mij. Het kind lag altijd buiten in de tuin, terwijl de ouders in de tuin werkten.
Mijn eigen wonder: toen ik gedurende een jaar 100% levend voedsel at, kwam ik direct in de menopauze en heb nooit meer een menstruatie gehad.
18 juni 2016
HOME
verantwoordelijk voor alle teksten op deze site: Didy van de Veer
|